Štamgast & Gurmán
GurmanTV
Medoks Spot

Miluju steak 1: Filet mignon steak (svíčková)

Miluju steak 1: Filet mignon steak (svíčková)

11. 01. 2017 - Filet mignon steak (v překladu malý) se připravuje z malého kousku masa v koncové části svíčkové. V restauraci se také můžete setkat s názvy Tenderloin, Tournedos nebo jednoduše filet či medailonky.

Jak připravit filet mignon steak? Steak ze svíčkové

Svíčková je díky svému umístění pod páteří téměř nepoužívaným svalem, tudíž je maso obzvlášť křehké, libové a zároveň také nejdražší ze všech částí hovězího. Chuť tohoto dílu není příliš výrazná.  Ze svíčkové připravíte kromě steaku také skvělé carpaccio, rostbeef nebo tatarský biftek. Maso na tatarák ideálně naškrábejte ostrým nožem, rozdíl oproti mletí je znát.
Jak připravit filet mignon steak?

Nejvhodnější úpravou je propečení rare nebo medium rare. Pro zachování kulatého tvaru je lze ovázat provázkem.

03130-25B_filet-mignon-milujusteak.cz_.jpg

Zdroj (text + foto): www.milujusteak.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2017, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz